Seaweed gastronomy


Eksperimenter og lag mat med det siste innen det nye Nordiske kjøkken


Produktserien 01: Seaweed Gastronomy består av ren viltvoksende tang og tare, håndhøstet ute i havgapet og tørket på Træna. Dette er produktene for deg som er interessert i det nye nordiske kjøkken, hvor det legges fokus på rene og enkle råvarer med særskilt fortrinn fra vårt klima.

Tang og tare kommer i ulike farger med varierende egenskaper når de gjelder matlaging. De rene produktene våre har derfor et bredt bruksområde, i likhet med løkfamilien, og fungerer godt sammen med både salt, surt, bittert og søtt. En liten menge tang eller tare tilfører også høy næringsverdi, og inneholder den mye omtalte femte smak: Umami – som bidrar til å fremheve smaksnyanser i de andre råvarene. 

Tang kan brukes direkte som ingrediens i enkle retter eller bearbeides for å komponere mer komplekse gastronomiske spesialiteter. Her er det mye rom for å skape unike kulinariske opplevelser for smakspalettene.